Reflexologie is een eeuwenoude geneeskunde, die ervan uitgaat dat op de handen, voeten en oren reflexpunten liggen die in verbinding staan met organen, klieren en weefsels van het lichaam. Door deze reflexpunten te behandelen worden zones die hiermee corresponderen gestimuleerd, waardoor er een betere doorbloeding ontstaat, afvalstoffen worden afgevoerd en er een energiestroming op gang komt. De stofwisseling in de lichaamscellen wordt verbeterd en het zelfgenezend vermogen van de mens wordt aangesproken. De reflexzonetherapie die ik toepas maakt gebruik van dezelfde punten waar de acupunctuur mee werkt en van acupunctuur is bewezen dat het veilig en effectief is bij zeer veel aandoeningen. Verder komt er bij massage oxytocine vrij wat een rustgevend, pijnstillend en ontspannend effect geeft. Reflexzonetherapie spreekt het zelfhelend vermogen van het lichaam aan. 

Een behandeling kan toegepast worden ter ondersteuning van reguliere zorg, maar u kunt ook preventief een reflexbehandeling ondergaan. Tevens is een reflexbehandeling in te zetten bij stressgerelateerde klachten aangezien het een enorm ontspannend effect kan hebben.

Ik combineer in mijn behandelingen de Westerse en de Chinese technieken en werk met meridianen, reflexzones en  acupunctuurpunten. Ik werk op het onderbeen en de voet tot aan de knie.